LAAF architekci | Portfolio
0
archive,post-type-archive,post-type-archive-portfolio_page,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-4.4,vertical_menu_enabled,paspartu_enabled,menu-animation-line-through,side_area_uncovered,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive

dom w Żołędowie

Działka, pod którą zaprojektowano dom, znajduje się w centrum wsi Żołędowo, koło Bydgoszczy.   Zachowanie drzewostanu było jedną z ważniejszych wytycznych. Wąska bryła wpasuje się między korony istniejących drzew. Prosty i wąski budynek dodatkowo pozwoli na ograniczenie kosztów budowy.   Salon z widokiem na zachód, zniweluje nagrzewanie się domu...

0
1

hotel “ALGA” w Sopocie

Projektowany nowy hotel w Sopocie zamyka południową pierzeję Placu Przyjaciół Sopotu w centrum miasta. Budynek zlokalizowany jest w miejscu istniejącego pawilonu "alga", z lat 60' ubiegłego wieku. Hotel podzielony jest na część hotelową - czyli główną wysoką bryłę przy placu, oraz niszą rekreacyjną z kawiarnią, siłownią...

0
0

lofty “KAMIENNA GROBLA”

Koncepcja adaptacji istniejących budynków pofabrycznych na cele mieszkaniowe zakłada zaaranżowanie dwupoziomowych loftów wewnątrz jednego z nich obiektów. Widoczne na schemacie "przesunięcie" kubatury w środkowej części bryły pozwoliło na doświetlenie i przewietrzanie wszystkich apartamentów. Udogodnieniem dla mieszkańców jest całkowita pozbawienie drugiego z budynków stropów i wewnętrznych ścian. ...

0
0

wnętrze biura “OUTLINE”

Projekt "outline" to koncepcja hipotetyczna wnętrza biurowego, które mogłoby zostać zaaranżowane w przestrzeni postindustrialnej. Segment biurowy został podzielony ścianami szklanymi, dzielącymi przestrzeń na strefy (ogólnodostępną, gabinet, pomieszczenia pracy, pracy grupowej i aneks socjalny....

0
0

wieża ciśnień

Zaniedbana i zapomniana wieża ciśnień góruje nad kampusem Politechniki Gdańskiej." Koncepcja rozbudowy zakłada wprowadzenie do wnętrza wieży pionowego parkingu rowerowego, obsługiwanego przez zautomatyzowaną windę. Dodatkową atrakcją jest punkt widokowy na szczycie. Dostęp na taras zapewnia dobudowana do wieży klatka schodowa i winda osobowa. W podziemiu obiektu...

0
0

jednostka mieszkaniowa minimum

"Jednostka mieszkaniowa minimum" to tytuł konkursu zorganizowanego przez miesięcznik Architektura murator w 2015 roku. Projekt jest próbą odpowiedzi na rosnące potrzeby mieszkaniowe polskich miast. Kompromisy związane z mieszkaniem w Jednostce rekompensowane są przez wszechstronność jej wnętrza Niewielkie rozmiary pozwalają na umieszczenie obiektu wśród istniejącej zabudowy śródmiejskiej i...

0
0

stadnina w Malęcinie

Teren kompleksu rekreacyjnego we wsi Malęcino podzielony jest na funkcjonalne grupy. Goście wjeżdżający na teren witani są dziedzińcem głównym, z którym bezpośrednio sąsiaduje budynek restauracji. Główną atrakcją obiektu jest duża przeszklona witryna z widokiem na sad. Pozostałe strefy kompleksu to stajnia z padokiem, boiska sportowe i zgrupowanie...

0
1